Afrikai korutak

Nosztalgia a Malév Air Tours volt kenyai idegenvezetőivel: 

Szafari (Amboseli, Tsavo West, Tsavo East) + tengerparti üdülés + Nairobi városnézés  + Karen Blixen Múzeum + vacsora a világhírű Carnivore étteremben.

 

 

 

BEST OF KENYAZebrák az Amboseli Nemzeti Parkben

1. nap: Budapest-Nairobi

 Kenya térképe

 

 

 

Elutazás Budapestről Nairobiba a délutáni órákban egy átszállással. Éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

 

 

 

2. nap: Amboseli Nemzeti             ParkA Kilimanjaro látképe az Amboseliből

 

 

Érkezés Kenya fővárosába, Nairobiba a kora reggeli órákban. Ezt követően elutazunk a hófödte Kilimandzsáró lábánál elterülő Amboseli Nemzeti Parkba. Ez Kenya leglátogatottabb parkja, ahol Afrika legmagasabb hegyén túl számtalan patás állatot, elefántot fogunk megnézni. Ebéd, vacsora és szállás a nemzeti park területén.

 

 

 

3. nap: Tsavo West                       Nemzeti Park


Esti etetésen

 

Reggeli előtt hajnali vadles, majd reggelit követően elindulunk a Tsavo West Nemzeti Park irányába. Útközben vadles. Ebédet követően vadles a Mzima Spring forrásnál, amelynek kristálytiszta vize egész évben állatok ezreit vonzza. Útközben megállunk egy megszilárdult lávafolyamnál fényképezkedni. A nemzeti parkban kis szerencsével megcsodálhatjuk a veszélyeztetett orrszarvúkat is. Vacsora és szállás a nemzeti parkban. Vacsorát követően leopárdles a hotel teraszáról.

 

 

 

4. nap: Tsavo East                         Nemzeti ParkVörös elefántok a Keleti Tsavo-ban

 

 

Reggelit követően elindulunk az élénkvörös földjéről híres Tsavo East Nemzeti Parkba, ahol megcsodálhatjuk a híres vörös elefántokat is. Ebéd után folytatjuk a vadlest az ország területileg legnagyobb nemzeti parkjában, ahol számos állatfaj, köztük oroszlán, elefánt, gepárd, bivaly, zebra, gnú és rengeteg madár látható. Vacsora és szállás a nemzeti parkban.

 

 

 

5. nap: Tsavo East Nemzeti Park - Mombasa

Mombasa strandja

 

 

 

Reggelit követően vadles, majd utazás az arabok által alapított tengerparti városba, Mombasába. Érkezés után a szobák elfoglalása. Szabadidő, fürdés, pihenés. Vacsora és szállás Mombasában.

 

 

 

6-8. nap: Mombasa

A part látképe


 

 

 

Reggeli, majd egész nap fürdés, pihenés a tengerparton. Fakultatív kirándulások. Vacsora és szállás Mombasában.

   

9. nap: Mombasa-Nairobi

 

Mombasa strandja

 

 

Reggeli, majd visszautazás autóbusszal Nairobiba. Érkezést követően városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit, majd ellátogatunk Karen Blixen dán írónő házába, ahol a Távol Afrikától című filmet is forgatták. Ezt követően búcsúvacsora a világhírű Carnivore étteremben, ahol megkóstolhatjuk az igazi kenyai fogásokat. Vacsora után transzfer a reptérre.

   
10. nap: Tsavo East Nemzeti Park - Mombasa 

A Kilimanjaro látképe a felhők felett

 

 

 

 

Elrepülés kora hajnalban egy átszállással Budapestre. Hazaérkezés a déli órákban.

 

  10 nap / 8 éjszaka                           Ajánlatkérés

   
 

 UTAZÁS:

Menetrendszerinti járatokkal egy átszállással. Az utazás időtartama megközelítően annyi, mint a korábban Budapestről közlekedő közvetlen charter járaté volt.

Kenyában a 7 fős (+ a sofőr) minibuszokban 4-5 utast helyezünk csak el (13 fő jelentkezése esetén), így mindenki kényelmesen utazik, s a vadles alkalmával is könnyen lehet fotózni, videózni!

   
 

 SZÁLLÁS:

8 éjszaka 4*-os szállodában az óceánparton, a szafari alatt lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban

   
 

 ELLÁTÁS:

félpanzió az óceánparton, a szafarik alatt teljes ellátás

   
 


 Zárt csoportoknak bármilyen időpontban

   
 

 A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

- A szafarit és a nyaralás teljes árát Mombasában a Travellers   Beach Hotelben

-Nemzetközi repülőjegyet Budapest-Nairobi-Budapest útvonalon, menetrendszerinti járatokon, átszállással, turista osztályon

- Városnézést Nairobiban

- Belépőjegyet a Karen Blixen Múzeumba

- Vacsorát a Carnivore étteremben

- Az összes reptéri illetéket, a kerozin felárat

- Transzfereket Kenyában minibuszokban

- Elhelyezést 4*-os szállodában, lodge-okban, kétágyas fürdőszobás szobákban, félpanzióval, a szafarik alattteljes ellátás

- Magyar idegenvezetőt az indulástól a hazaérkezésig

 

 

 

  A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA

- Storno biztosítás+BBP biztosítás

- Vízum: 50 USD/fő

- Nemzeti park belépőket (helyszínen fizetendő)

- Borravaló a gépkocsivezetőknek: 4 USD/fő/nap

- Személyes kiadások (pl.: italok)

 

 

 

 BETEGSÉG-, BALESET-, POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS:

11.295 Ft/fő/10 nap

 

 • JELENTKEZÉS

 • FONTOS TUDNIVALÓK

  Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie!

  A részvételi díj 13 fő esetén érvényes. Kevesebb résztvevő esetén az árak módosulhatnak.

  Úti okmányok és igazolványok

  Ma már szinte minden Kenyába érkező látogatónak vízumra van szüksége. A kenyai vízumot bármelyik kenyai határátkelőhelynél vagy nemzetközi reptéren (Nairobiban: Jomo Kenyatta Nemzetközi Repülőtér, Mombasában: Moi Nemzetközi Repülőtér) beszerezhetjük 50 USD megfizetése mellett. Ezért a péuzért egy három hónapig érvényes és egyszeri belépésre jogosító vízumot kapunk. Ha többszöri belépésre jogosító vízumot szeretnénk, akkor a multiple entry változatot kell kérnünk, melynek ára 100 USD. Létezik hétnapos átutazóvízum is, de ez nem meghosszabbítható, mint rendes turistavízum, mely további 3 hónapra érvényesíthető.

  Utasbiztosítás

  Felelőtlenség érvényes egészség-és poggyászbiztosítás nélkül útnak indulni. Egy kenyai út mind a csomagjaink, mind az egészségünk szempontjából kockázatos lehet, ezért a biztosításon semmiképpen sem szabad spórolni.

  Oltási bizonyítvány

  Az országba való megérkezésünkkor nem kell igazolnunk, hogy megkaptuk a sárgaláz elleni védőoltást. Kivételt képeznek az olyan esetek, ha látogató olyan országból érkezik, ahol a sárgaláz endémiás. Mivel Kenyában honos ez a betegség, ha innen utazunk másik országba, országokba, akkor az adott ország hatóságai kérni fogják az igazolást. Fontos, hogy még elutazás előtt szerezzük meg az oldást és az azt igazololó „sarga könyvet”.

  Magyarországon, több helyen is lehet orvosi tanács mellett védőoltást beadatni. Ezek közül a legnagyobb az Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Oltóközpontja (1097 Budapest, Gyáli út 2-6., telefon: (1) 476-1364)

  Már hónapokkal az utazás előtt gondoskodjunk az oltásokról. Egyes betegségek megelőzőséhez több oltásra is szükség van indulás előtt, míg bizonyos oltásoknak jóval meg kell előznie a maláriavédelemre javasolt gyógyszer szedését. Ezek a vakcinák tartós, több éves védelmet biztosítanak. Jelenleg a sárgaláz az egyetlen olyan oltás, amelynek védőoltására nemzetközi szabályok vonatkoznak. A sárgaláz elleni oltást igazoló okmányra minden utazónak szüksége lesz, aki fertőzött terülteről érkezik Kenyába, vagy onnan hazatér, esetleg másik országba távozik. A sárgaláz Kenyában is jelen van.

  A javasolt oltásokkal kapcsolatban kérje ki orvosa véleményét.

  A malária ma már egész Kenyában jelen van. A malária elleni gyógyszerek nem magától a fertőzéstől védenek meg, hanem a szervezetbe jutott korokozók szaporodását gátolják meg. Ennek köszönhetően jelentősen csökkentik az akár halálos kimenetelű betegség kifejlődésének és szövődményeinek kockázatát.

  Mindenképpen szekértő orvos tanácsát kell kérni, hogy van-e esélye a fertőzésnek, és milyen gyógyszert kell szedni.

  Pénz

  Kenya hivatalos pénzeneme a kenyai shilliog (KSh), váltópénze a cent. 1KSh=100 cent. Az országban 1000, 500, 200, 100, 50 és 20 KSh-es címletű bankjegyek vannak forgalomban. Valamint 20, 10, 5 és 1 KSh értékű pénzérmék.

  Nairobiban és Mombasában az összes jelentősebb valutát beváltják Shillingre. Ezen két várostól távolabb már csak az eurót, dollárt és az angol fontot váltják be. Célszerű ha amerikai dollárt tartunk magunknál.

 • ORSZÁGINFO

  Éghajlat:

  Kenyában a hőmérséklet, a csapadék és a páratartalom is széles határok között mozog a változatos földrajzi adottságoknak köszönhetően. Az általános jellemzők alapján négy nagyobb éghajlati zónára osztható az ország.

  Nyugat-Kenya: Hullámzó fennsíkja általában melegnek és párásnak mondható, a csapadék pedig egész évben eshet. A legtöbb eső áprilisban hullik, amikor a 200 mm-t is elérheti a csapadék mennyisége. A legkevesebb pedig januárban, átlagosan 40 mm. Az év során a legalacsonyabb hőmérséklet 14 és 18 C között, a legmagasabb pedig 30 és 36 C között mozog.

  A Központi-magasföld és a Nagy Hasadékvölgy éghajlata mondható a legkellemesebbnek az országban. Az átlaghőmérséklet a leghűvösebb hónapokban 10-14 C, a legmelegebb hónapokban pedig 22-28 C között változik. Ezen a területen a legkevesebb csapadék júliusban hullik 20mm, a legtöbb pedig áprilisban, amikor pedig 200 mm csapadékra számíthatnak az itt élők. Eloszlását tekintve két erős évszak különíthető el egymástő: az egyik az márciustól június elejéig tart, ez ez úgynevezett „hosszú esők” időszaka, a másik pedig az októbertől novemberig tartó „rövid esők” időszaka.

  Az országnak kettő nagy vízgyűjtőterülete van: A Kenya hegységben található KIrinyaga és az Aberdare-hegység. Ezeken a területeken az évi csapadék mennyisége elérheti a 3000 mm-t.

  Észak – és Kelet-Kenyában kiterjedt bozótvidékek, sivatagok, lavafensíkok vannak. Ezeken a területeken a nappali hőmérséklet elérheti a 40 C-ot, az éjjeli hőmérséklet pedig akár 20 C alá is süllyedhet. Az ország ezen a részén meglehetősen kevés csapadék hullik. Ezen kevés csapadék azonban heves zivatarok formájában hullik alá. Általában a július a legszárazabb és november a legcsapadékosabb hónap. Az átlagos éves csapadékmennyiség 250-500 mm között mozog.

  Óceánparti öv: Egész évben meleg és párás a levegő. Októbertől áprilisig India felől, míg az év többi részében pedig délkeletről monszunszelek fújnak, amely kellemesebbé teszi az időjárást. A szeleknek köszönhetően kettő esős évszak alakult ki. Az egyik a februári minimummal, amikor átlagosan 20 mm csapadék hullik és a májusi maximummal, amikor 300 mm csapadékra lehet számítani a térségben. Az átlagos csapadék mértéke évente 1000-1250 mm között alakul. A hőmérsékletingadozás kicsinek mondható: állandó a 22 és 30 C közötti meleg.

  Kenyai Meteorológiai Hivatal weboldala: www.meteo.go.ke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képgaléria

Lépjen velünk kapcsolatba

 
Teleki Sámuel Utazási Iroda

 • Telefon: 30/869-8000
 • Telefon/fax: 24/786-418

MKEH engedély száma: U-001504

Adószám: 23886328-2-13

Bankszámlaszám:

Budapest Bank 10103867-39785200-01004009

 

Visszahívás kérése

Nyitva tartás

 
Teleki Sámuel Utazási Iroda

Hétfő: 9:00-17:00
Kedd: 9:00-17:00
Szerda: 9:00-17:00
Csütörtök: 9:00-17:00
Péntek: 9:00-17:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

 

Kövessen Minket!

TELEKI HÍRLEVÉL

Szeretne értesülni legújabb útjainkról? Iratkozzon fel.

Partnereink

     
            

          

 

szolgáltatások

Foglalás

Utazás

Szingli Travel

Légitársaságok

Hasznos Információk

Hasznos Információk

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.