Ázsiai körutak

Az egykori Perzsa birodalom területén vezet ez a kalandos utazásunk. Irán a hírekből mindenki által ismert. A valóságban azonban a világ legszebb és legváltozatosabb országai közé tartozik, melynek lakói vendégszeretettel fogadják az ide érkező turistákat. Csodálatos mecseteket, tereket, kerteket és bazárokat keresünk föl az utunk során, melyek elrepítenek bennünket Az Ezeregyéjszaka meséinek a világába.

 

Kalandutazás Iránban (Irán,Teherán)Irán

1. nap: Budapest-Irán

 

1.nap: 

Menetrendszerinti járattal utazunk, egy átszállást követően érkezünk Irán fővárosába.

 

 

 

 

 

2. nap: Teherán, Jázd
2. nap: Teherán, Jázd

Várhatóan a kora reggeli órákban érkezünk az Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtérre, ahonnan rögtön a szállásunkra utazunk, hogy kipihenjük a repülőút fáradalmait. A kora délutáni órákban ellátogatunk az Unesco Világörökségét képező Golestan Palotához, ahol betekintést nyerhetünk, hogy milyen környezetben éltek a sahok. Ezt követően felfedezzük a teheráni bazárt, majd a vonatállomásra utazunk, hogy elinduljunk Jázd felé. Az éjszakát a vonaton töltjük kényelmes, zárható hálófülkékben. Tiszta ágyneműt kapunk a vonaton, így minden adott lesz a pihenéshez.

 

 

 

3. nap: Jázd

 

3.nap: Jázd

A mai nap kalandos séta során fedezzük föl az óváros kincseit. A Víz Múzeumban kezdünk, ahol megismerhetjük az erre a területre jellemző csatornahálózat kiépítésének mikéntjét, majd innen közelítjük meg a Péntek Mecsetet. Ezt követően az ide-oda kanyargó szűk utcákon át jutunk a Tizenkét imám sírjához, valamint Nagy Sándor börtönéhez. Délután szabad program keretei közt sétálhatunk az óváros rengetegében, amit követően este már ismét közösen csodáljuk meg az Ámir Csákmaq tér gyönyörűen kivilágított épületeit, s térünk be az Erő Házába, ahol egy tipikus perzsa nemzeti sporttal ismerkedhetünk meg.

 

 

4. nap:Jázd, Sivatag
4. nap: Jázd, Sivatag 

A délelőtti órákat pihenéssel töltjük, hogy délután felkerekedjünk és ellátogassunk a közeli sivatagos területre. Itt betekintést nyerhetünk a vidéki Irán életébe, illetve tevegelhetünk, és csodás környezetben élhetjük át a naplemente varázslatos pillanatait.

 

 

5. nap: Jázd, Perszepolisz, Shiráz
5. nap: Jázd, Perszepolisz, Shiráz

Bár ez a nap sok utazással fog telni, s ezért korábban is vágunk neki, a mára jutó látványosságok kétségtelenül felejthetetlen élménnyel gazdagítanak mindenkit. Első helyszínünk nem más lesz, mint egy következő UNESCO világörökség, az ókori palotaváros, Perszepolisz. Kialakítása Dareiosz alatt kezdődött, azonban a későbbi óperzsa királyok is folytatták itt a monumentális építkezést, amelynek romjai ma is magukkal ragadva repítenek minket távol a 21. századtól. Este érkezünk Shiráz városába.

 

 

6. nap: Siráz
6. nap: Siráz

Az egész napot Sírázban töltjük, hogy minél jobban megismerjük e lenyűgöző várost. Napi programunk Kárim Han Zánd citadellájánál kezdődik, ahonnan gyalog megyünk át a kormányzó fürdőjéhez és a közvetlen szomszédságában található Vakil Mecsethez. Ezt követően nézzük meg a Nászír ol-Molk Mecsetet, a Narándzsesztan palotát és kertjét, illetve mellette Zejnát ol-Molk házát. A perzsa kert is a világörökség részét képezi és Sírázt a kertek városa névvel is illetik, innen a város másik csücskében lévő Erám kerthez megyünk, majd sétánkat egy másik híres perzsa költő, Szádi sírjánál fejezzük be.

 

   

7. nap: Shiráz, Iszfahán

7. nap: Shiráz, Iszfahán

A reggelink elfogyasztása után, még ellátogatunk a shirázi bazárba, így mindenki kedvére nézelődhet szebbnél szebb ajándékok után kutatva. A kora délutáni órákban indulunk Iszfahán városába, autóbusszal. A kora esti órákban érkezünk meg a szállásunkra. Este ellátogatunk az Imám térre, hogy felvegyük a város egyedi ritmusát és magunkba szívjuk a hamisíthatatlan keleties hangulatot.

 

   

8. nap: Iszfahán

8. nap: Iszfahán

A „Kelet Párizsának” is tekintett Iszfahánnak központjában megtekintjük a Negyvenoszlopos Palotát, majd az UNESCO világörökség listájára felvett Imám téren emelt Ali Qapu, Imám Mecset és Sejk Lotfollah Mecset után a bazár sűrűjében találjuk magunkat, amelyen keresztül vágva elsétálunk egészen a legnagyobb középkori muszlim imahelynek számító Péntek Mecsetig. Ezt követően mindenki a saját maga által választott úton-módon fedezheti fel a várost, este pedig a Zajánde folyó partján, a híres Harmincháromlyukú híd lábánál lévő teázóban pihenjük ki a nap fáradalmait.

   

9. nap: Iszfahan, Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér

9. nap: Iszfahan, Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér

A mai napunk egy részét még Iszfahán városában töltjük, ahol a délelőtti órákban szabad program keretében lesz lehetőségünk vásárolni, beszerezni a felejthetetlen ajándéktárgyakat vagy csak csatangolni egy kellemeset a bazárban. Szállásunk még a mai napunkon is rendelkezésünkre áll, így délután le tudunk pihenni. A késő esti órákban utazunk a repülőtérre, hogy megkezdjük a hazautazásunkat.

   

10. nap: Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér, Budapest

 

10. nap: Imam Khomeini Nemzetközi Repülőtér, Budapest

Menetrendszerinti járattal utazunk, majd egy átszállást követően várhatóan a délutáni órákban érkezünk Budapestre

 

   10 nap / 9 éjszaka                           Ajánlatkérés

   
 

 UTAZÁS:

- Menetrendszerinti repülőjárattal

- Klimatizált autóbusszal

- Taxi és vonat

   
 

 SZÁLLÁS:

9 éjszaka szállodában: 3-4 csillagos hotelek

1 éjszakát töltünk Teherán, 2 éjszakát Jázd, 2 éjszakát Shiráz, 3 éjszakát Iszfahán városában.

A Teherán és Jázd közötti távolságot éjszaka tesszük meg, hálókocsis vonaton. Itt tiszta vonat és friss ágynemű vár bennünket, így minden adott lesz a pihenéshez.

A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 3-4*-os szállodákban alszunk. Egyedül jelentkezőket igyekszünk korra és nemre való tekintettel társítani. A szobák mérete és tájolása eltérő lehet.

   
 

 ELLÁTÁS:

Reggeliket tartalmazza az alapár.

Az ebédet és a vacsorákat az idegenvezető által gondosan kiválasztott éttermekben fogjuk elfogyasztani.

Egy átlagos étkezés ára: 2-5 EUR. Az ételek leginkább az arab és perzsa konyha fogásaiból kerülnek ki.

Csapvíz fogyasztása szigorúan tilos, csak palackozott vizet lehet fogyasztani, ennek az árra kb. 100-120 Ft.

   
 

 Zárt csoportoknak bármilyen időpontban

   
 

 A RÉSZVÉTELI DÍJ TARTALMAZZA:

 • repülőjegye menetrendszerinti járaton
 • közlekedés külön légkondícionált busszal és vonattal
 • elhelyezés középkategóriájú szállodákban (3*-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel
 • magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető indulástól érkezésig
 • helyi idegenvezető a törvényi előírásoknak megfelelően
 • Storno biztosítás
   
 

 A RÉSZVÉTELI DÍJ NEM TARTALMAZZA:

 • a repülőjegy illetékét (kb. 110 000 Ft), 
 • a belépők árát (kb. 40 EUR), 
 • az esetleges védőoltások árát
 • iráni vízum árát (kb. 30 000 Ft),
 • kötelező borravalót: 35 EUR/fő,
 • program szerinti étkezések árát,
 • BBP biztosítást 

Minimum létszám: 8 fő

 

 

 

 BETEGSÉG-, BALESET-, POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS:

11.415 Ft/fő/10 nap

BBP biztosítás kötése az utazás feltétele!

 

 

 • Ajánlatkérés

 • FONTOS TUDNIVALÓK

  Az iszlám és perzsa szokások, előírások betartása nagyon fontos. Az iráni törvények tiltják és büntetik az alkohol, a kábítószer behozatalát, forgalmazását és fogyasztását. Ezek büntetési tétele nálunk elképzelhetetlen szigorúságú is lehet. Az irániak barátságosak, segítőkészek, büszkék ősi kultúrájukra, több évezredes történelmükre. Nagyra értékelik az udvarias közeledést, a partner iránti tiszteletet és az őszinte, baráti hangnemet. Nyilvános helyen általában kerülendő az ellentétes neműek közötti bármilyen bizalmas megnyilvánulás (beleértve az üdvözlésként adott puszit, ölelést stb.).

   

  Időjárás: Utazásunk időpontja az egyik legkedvezőbb időszakra esik. Kellemes napsütéses időre és 23-28 Celsius körüli hőmérsékletre számíthatunk. Természetesen éjszakára lehűl a levegő, ezért célszerű néhány meleg holmit is magunkkal hozni.

 • ÖLTÖZKÖDÉS

  A férfiak európai módon öltözködhetnek, tilos azonban rövidnadrágban és ujjatlan trikóban járni az utcán, de a rövid ujjú ing ma már megengedett. Az iráni férfiak is általában európai szabású öltönyöket hordanak. Nyilvános helyen külföldi nőktől is megkövetelik az iszlám öltözködési szabályok betartását, még az éttermekben és a külön turista autóbuszban is (pl. a kendő, hosszú ujjú blúz és bokáig érő szoknya vagy nadrág).

  Időjárás: Utazásunk időpontja az egyik legkedvezőbb időszakra esik. Kellemes napsütéses időre és 23-28 Celsius körüli hőmérsékletre számíthatunk. Természetesen éjszakára lehűl a levegő, ezért célszerű néhány meleg holmit is magunkkal hozni.

 • HIGÉNIA

  Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyeljünk oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmossuk. Ha odafigyelünk, jó eséllyel elkerüljük az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás indiai tartózkodás esetére nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és B védőoltást.

  Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.

 • VÁM ÉS CSOMAG

  Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges. Az iráni vízumot irodánk intézi, ennek az ára kb. 30 000 Ft.

  CSOMAG: 

  Részletes információk:

  http://www.bud.hu/utazas/indulas_elott/poggyasz#legi


 

 

 

Képgaléria

Lépjen velünk kapcsolatba

 
Teleki Sámuel Utazási Iroda

 • Telefon: 30/869-8000
 • Telefon/fax: 24/786-418

MKEH engedély száma: U-001504

Adószám: 23886328-2-13

Bankszámlaszám:

Budapest Bank 10103867-39785200-01004009

 

Visszahívás kérése

Nyitva tartás

 
Teleki Sámuel Utazási Iroda

Hétfő: 9:00-17:00
Kedd: 9:00-17:00
Szerda: 9:00-17:00
Csütörtök: 9:00-17:00
Péntek: 9:00-17:00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

 

Kövessen Minket!

TELEKI HÍRLEVÉL

Szeretne értesülni legújabb útjainkról? Iratkozzon fel.

Partnereink

     
            

          

 

szolgáltatások

Foglalás

Utazás

Szingli Travel

Légitársaságok

Hasznos Információk

Hasznos Információk

A weboldalon cookie-kat(sütiket) használunk, amik segítenek a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. A weboldal további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát.